Hastanemiz Dijital Hastane HIMSS EMRAM Stage 6 Sertifikası Almaya Hak Kazandı.
07 Aralık 2017

Alaca Devlet Hastanesi’ne  HIMSS EMRAM Stage 6 Sertifikası
T.C. Sağlık Bakanlığı HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane çalışmaları kapsamında HIMSS temsilcileri tarafından 5 Aralık 2017 tarihinde hastanemizin yerinde değerlendirme validasyon  ziyareti  gerçekleştirilmiştir. Bu denetim ziyaretinde hastanemiz HIMSS EMRAM Stage 6 sertifikasını almaya hak kazanmıştır.
HIMSS EMRAM 6 SERTİFİKASININ KAZANIMLARI NELER?

HIMSS EMRAM 6 Sertifikası ile Alaca Devlet Hastanesi tamamen dijitalleşiyor. Muayene işlemi sonrası doktoru tarafından yataklı tedavi kararı alınan hastanın, hastaneye yatış işlemi anından taburcu edilinceye dek kendisine uygulanan tüm sağlık müdahaleleri ve prosedür işlemleri tamamen dijital ortamdaki sisteme kayıt ediliyor. Kağıt kullanımı ortadan kaldırılıyor. Hastaların tedavi takibi tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor. Sistem doktor ve hemşirelerin tedavi sırasında hata yapmalarının önüne geçerek, hasta memnuniyeti ve güvenli tedavi hizmetinin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlıyor.

HIMSS ANALYTICS  6 SERTİFİKASI  SAYESİNDE DİJİTALLEŞEN  TEDAVİ HİZMETLERİ:
Cihaz Entegrasyonları (MR, BT, Mamografi, MG, EKG, EEG, Endoskopi, USG, Gastroskopi, , Kan Gazı), Vital Bulgu Entegrasyonu (Tansiyon, Ateş, Nabız, O2 Saturasyonu, Solunum Veri Aktarımı), Klinik Karar Destek Sistemleri (Şok, Sepsis, Hipopotesemi, Hiperpotesemi, Hiperkalsemi, Anemi, Solunum Yetmezliği), Hemşire Klinik Karar Destek Sistemi (Ağrı Değerlendirme, Bası Yarası, Düşme Riski, Ödem, Ağız Değerlendirme), Uyarı, Hatırlatma ve Alarm Sistemi (Laboratuvar Testlerinde Yüksek/Düşük Alarmı, Laboratuvar Testlerinde Pozitif Alarmı, Patoloji ve Radyoloji Malign/Şüpheli Alarmı, Vital Bulgular Yüksek/Düşük Alarmı, Hasta üzerinde çalışan KKDS Uyarısı, Doktora Konsültasyon Uyarısı (Pop-up), Hastaya Patoloji, BT, USG Sonuç SMS), Kapalı Döngü İlaç Sistemi (5 Doğru İlaç Sistemi, İlaç Güvenliği, Vademecum Entegrasyonu, Hasta Güvenliği, Maliyet Kontrolü).