Klinik Hakkında
18 Ocak 2022

  Alaca devlet hastanesi acili ambulans hizmetleriyle desteklenmiş olarak 7/24 kesintisiz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

Acil servisimiz 2014 yılında yeni hizmet binamıza taşınmasıyla beraber fiziki koşullar hizmet sunumuna uygun hale getirilerek il sağlık müdürlüğümüz tarafından denetlemeler sonucu verilen 1.seviye acil servis ruhsatı almaya hak kazanmıştır.

Acil Ünitesi; acil sözünde ifadesini bulan, beklenmedik, ani sağlık sorunlarına hizmet vermektedir. Tıpta, “akut olarak gelişen vakalar” diye tanımlanan beklenmedik sağlık sorunları arasında trafik kazası, kalp krizi, yüksekten düşme, nöbet geçirme, solunum durması, herhangi bir nedenle ağır yaralanma gibi olgular yer almaktadır. Acil Ünitesi’nde, bu alanda özel eğitim görerek yetişmiş sağlık personeli 24 saat hizmet esasına göre çalışmakta olup sağlıkta kalite standartlarını özümseyip insan sağlığını ön planda tutan anlayışla hizmetlerine devam etmektedirler.

SERVİS İŞLEYİŞİ

Acil sağlık hizmetlerinin sürekli ve etkili yürütülmesi, hasta ve hasta sahipleri ile çalışan memnuniyetinin sağlanması amacıyla acil servis işleyişi prosedürle kontrol altına alınmış olup tüm acil servis sağlık personeli bu prosedüre göre çalışmaktadır.

Triyaj: olağan üstü durumlarda aynı anda 6 (altı) veya daha fazla hastanın başvuruda bulunması halinde öncelik sırasının belirlenerek zamanında tanı koyma ve etkili tedavinin sağlanma sürecidir. Hastalarımız başvuru şikayetlerine göre renk sınıflandırılmasına ayrılarak; ayaktan başvurularda YEŞİL, hayatı tehdit etme olasılığında SARI, hayatı tehdit etme durumlarında ise KIRMIZI renk grubunda değerlendirilerek tedavileri yapılmaktadır.

Hasta kabulü, tanı ve Tedavi Süreci: Acil servise başvuran veya ambulansla getirilen tüm acil vakalar sağlık güvencesi ve ödeme gücüne bakılmaksızın kabul edilir. acil servisimize müracaat eden hastalarımız acil servis personelimiz tarafından karşılanarak muayeneleri yapılır. Muayene sonrasında laboratuvar tetkiki istenen hastalarımızın kan tahlilleri servis bünyesinde alınarak pnömatik sistemle laboratuvar gönderilir. Radyoloji tetkiklerinde  hasta yürüyemeyecek kadar hasta ve yaşlı ise tekerlekli sandalye veya sedye ile sağlık personeli eşliğinde acil serviste bulunan radyoloji birimine alınır.

Muayene ve tetkik işlemleri tamamlanan hastalarımızdan tedavi uygun görülenlerden tıbbi müdahaleler için onam formu alınarak; Bay Gözlem, Bayan gözlem, Çocuk gözlem ve Monitörlü Gözlem olarak ayrılan bölümlerimizde hasta mahremiyetine önem verilerek takip ve tedavileri yapılmaktadır. Sevk Kararı verilen hastalarımızın güvenilir bir şekilde naklinin sağlanması amacıyla Hastanemiz bünyesinde yer alan 112 Acil yardım Ambulansları ile gerçekleştirilerek tedavileri kesintisiz olarak sürdürülmektedir.

Muayenesi tamamlanan hastalarımıza epikriz raporu verilerek tekrar başvuruda bulunması veya başka bir sağlık kurumuna gitmesi halinde yapılan tetkik ve tedavilerini gösteren belgelerle daha hızlı sonuç alması amaçlanmaktadır.

  • S5004942.JPG
  • S5004906.JPG
  • DSC_0884.JPG
  • DSC_0923.JPG
  • DSC_0915.JPG
  • DSC_0928.JPG
  • DSC_0875.JPG