Klinik Hakkında
03 Mart 2023

Bir çocuğun sağlık durumunu belirleyen en önemli unsurlar: Anne-babanın yaklaşımı, sosyal ve fiziksel çevre koşulları ve aldığı sağlık hizmetidir.
Hastanemiz Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları birimi, yaş gruplarına özel sorunlar ve yaklaşımları konusunda bilinçli ve bilgili, ekip ruhu içinde çalışan hekim kadrosu ile, uygun bir ortamda, anne-babaları ile işbirliği içinde çocuk ve ergenlere ihtiyaçları olan sağlık hizmetini sunmayı amaçlamaktadır.
Hastanemizde 0- 18 yaş arası çocukların gelişimlerinin takibi, hastalık anlarında tanı ve tedavileri onlar için özel olarak hazırlanmış polikliniğimizde yapılmaktadır. Gerektiği taktirde hastanemizde yatırılarak tedavilerine devam edilebilmektedir. 
Bebek Dostu Hastane unvanı olan hastanemiz anne sütü ile beslenmenin bebeğin gelişimindeki öneminin bilincinde olarak bebeklere anne sütü vermeleri için anneleri bu doğrultuda bilinçlendirmektir.
Çocuk Sağlığı ve Hasatalıkları Uzmanı olarak randevu sistemi ile hafta içi hergün saat 09.00-12.00//13.30-16.00 poliklinik hizmeti vermektedir. POLİKLİNİK hastanemiz zemin katındadır.
Çocukluk çağında görülen kusma, beslenme bozukluğu, kabızlık şikayetlerinin tedavisi, ülser, gastrit ve Çocukluk çağı hastalıkları ve anemilerinin takip ve tedavisi, Tekrarlayan idrar yolu hastalıkları, idrar kaçırma gibi çocukluk çağı hastalıklarının takibi, Sık tekrarlayan bronşit, geçmeyen öksürük ve astımlı çocukların teşhis ve tedavisi, Sağlıklı çocuk büyüme, beslenme takibi ve aşıları, her türlü çocukluk çağı hastalığının ayakta ve yatarak takibi konularında hizmet verilmektedir. Ayrıca, tüm yenidoğan bebeklere işitme testi ve  topuktan kan alınarak fenilketonüri ve hipotiroidi taraması yapılmaktadır.
Yatarak tanı ve tedavi hizmeti alması gereken hastaların yatışı polikliniklerden yapılmakta ve hastamız ilgili servise yatış kağıdı ile  gelerek yatış işlemi gerçekleştirilmektedir. Yatan hasta servisimiz hastanemiz 3 kat 2.kısımda bulunmaktadır. Servisimizde 9 oda 16 yatak( 2 tanesi tek kişilik diğerleri çift kişilik)kapasitesi bulunmaktadır. Odalarımızda  LCD televizyon, buzdolabı,hasta refakatçi koltuğu,kişisel banyo ve tuvalet(sıvı sabun ve peçete) , telefon , hasta yatakları, soyunma dolapları,hasta yemek masası ve etejer mevcuttur.Hasta mahremiyetine dikkat edilmekte olup yataklar arası perde bulunmaktadır.Servise gelen hasta ve yakınına servis tanıtılır,yapılacak işlemler öncesi bilgi verilir.
  Servise gelen hasta DÜŞME RİSKİ açısından değerlendirilir,çıkan sonuca göre temel güvenlik önlemleri alınır hasta ve yakınına bilgi verilir.
     Klinik telefon numarası (hemşire deski) 3021’dir,yapılan görüşmeler kayıt altına alınmaktadır. Hasta odalarına 0 (364) 411 10 10 / 0364 411 50 12  telefonlar aranılarak oda numarası ile  bağlanılmaktadır.
     Ziyaret saatlerimiz 13:00 – 14:30   19:00 – 20:00 arasındadır. Hastalarımızın sağlığı açısından ziyaretlerinizi kısa süreli tutunuz ,canlı ve yapay çiçek ,yiyecek ve içecek getirmeyiniz.
     Yemekler diyetisyen kontrolünde hazırlanıp hasta ve refakatçilerine izotermik  kaplarda sunulmakta ve dağıtılan yemeklerin boş tabakları  yemekhane personelimizce  toplanmaktadır. Yatan hastalarımız için yemek saatleri 07:00/12:00/17:00.Ayrıca hastalarımızın diyetlerine uygun ara öğünler dağıtılmaktadır.
   Yatan hastaların değerlendirilmesi için diğer branşlardaki hekime danışılması gerekiyorsa konsültasyon hizmetleri de yürütülmektedir. Böylece hastalığın kesin teşhisi ve yapılacak tedaviler konusundan diğer uzman hekimlerimizin de katkıları sağlanmaktadır.

   Hastalarımızın durumları günlük hekim visitleri(saat 08:30-09:00//15:00-15:30 arası) ile değerlendirilmekte, hekimin verdiği talimatlara göre günlük tetkikler ve tedaviler yapılmaktadır. Radyolojik tetkikler ve her türlü laboratuar tetkikleri için işlemler servisteki hemşireler tarafından planlanmakta ve yürütülmektedir.

   Kliniğimizde hastalarımızı kol bilekliği takılarak kimlik tanımlaması yapılır.Hasta güvenliği açısından kullanılacak ilaçlar eczaneden hemşire tarafından hasta bazlı olarak alınır ve uygulanır. Hastadan tetkik için alınan kan/idrar ve gaita numuneleri hasta barkodu ile pnömatik sistemden gönderilir
  Bebeklerde yüksek bilirubin değerleri belli seviyelerde tehlikeli olabileceği için tedavi edilmesi gerekmektedir.Servisimizde FOTOTERAPİ uygulaması yapılmaktadır. Fototerapi hem bu yükselmeyi önlemek hemde belli oranda düşürmek için kullanılır. Böylece bebeklerdeki sarılık değerleri belli sınırlarda tutulmuş olur.
   Serviste kullanılan tıbbi cihazların takibi ,servis koridorunda bulunan dezenfektan takibi ,hasta odalarında ve lavabolarda bulunan sıvı sabunların takibi düzenli olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
Yatan hastada acil durumu kapsayan bir halde MAVİ KOD 2222’ye bildirim yapılır . Ekiple beraber müdahale edilir.
Serviste çalışan sağlık personeli yada görevli diğer personelin sözlü veya fiziksel saldırı durumunda 1111’i arayarak BEYAZ KOD bildirimi yapılır.
Bebek ya da çocuk kaçırmalarında 3333 ‘e PEMBE KOD bildirimi yapılır.
KLİNİĞİMİZ KAMERA  SİSTEMİ İLE 7/24  İZLENMEKTE VE KAYIT HALİNDEDİR.
   Hastanemizde doktorunuz tarafından taburcu olmanıza karar verildiğinde taburculuk işlemleri başlatılır. Servisten taburculuk süreci bitmeden ayrılmayınız. Hasta TABURCU EĞİTİM FORMU ve EPİKRİZ RAPORU  ile taburcu edilir, gerekli bilgiler verilir.