Hastanemiz Kalite Değerlendirmesinden 100 üzerinden 99,12 Puan Alarak Çorum Birincisi Oldu
17 Ekim 2017

Hastanemiz Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu Kalite Standartları değerlendirmesinde almış olduğu 99,12  puan ile Çorum'un içerisinde en yüksek puanı alarak Türkiye’nin sayılı hastaneleri arasına girdi.

Hastanemiz 21 Aralık 2016 tarihinde Sağlıkta Kalite Standartları-SKS Versiyon 5’e göre değerlendirilmiştir. Hastane Yönetimimiz, Kalite Birimi ve birim kalite sorumluları SKS-Hastane Versiyon 5 in, detaylandırılması ve kapsamının genişletilmesi nedeniyle daha dikkatli, özenli ve yoğun bir çalışma gerçekleştirmişlerdir.

Acil Servis, Ameliyathane, Biyokimya Laboratuvarı, Bölüm ve klinik Bazlı Göstergeler, Eğitim Yönetimi, Göstergelerin İzlenmesi, Güvenlik Raporlama Sistemi, Hasta Bakımı, Hasta Deneyimi, İlaç Yönetimi, Kalite Yönetimi, Malzeme ve Cihaz yönetimi, Otelcilik Hizmeti, Radyasyon Güvenliği, Risk Yönetimi, Sağlıklı Çalışma Yaşamı, Tıbbi Kayıt ve Arşiv Hizmetleri, Transfüzyon Hizmetleri ve Yoğun Bakım Ünitesi olmak üzere 20 farklı bölüm üzerinden değerlendirilmiştir.

Hastane Başhekimimiz Dr. Metin KARAN’ın açıklaması;

‘Amacımız her zaman olduğu gibi bu değerlendirmeden sonrada hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak yönetsel destek ile iyileştirme mekanizmalarını kullanıp sürekli eğitimle gelişmeyi destekleyen yüksek kalitede bir hizmet sunmaktır.

Etik değerlere bağlı, hasta haklarına saygılı, hasta ve çalışan güvenliğini önemseyen,hastalarımızın sağlık gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan  bir anlayışla çalışmalarımız devam edecektir.

Tüm kalite prosedürlerinin aktif uygulanması, Hizmet içi eğitimler, enfeksiyon kontrolü ve denetimi, otelcilik hizmetlerinin en iyi şekilde sunulması, öz değerlendirmeler ve kontrollerin, hasta memnuniyetinin sürekli takibi hastanemiz yönetimi tarafından dikkat ve özenle yapılmaya devam edecektir.

Türkiye genelinde yapılan bu denetimde almış olduğumuz puan ile Çorum ili tüm özel ve kamu hastaneler içerisinde birinciliği elde ettik, bu başarının hastane yönetiminden, birim sorumlularına, tüm sağlık çalışanlarına, bilgi işlem, güvenlik hizmetleri ve yemekhanesinden temizlik işlerine kadar her bir çalışanın emeği olduğunun bilinciyle;

Başarılarından dolayı başta Kalite Direktörümüz olmak üzere Hastanemizin tüm çalışanlarını tebrik ediyor, hastanemiz misyonu ve hedefleri doğrultusunda bu başarının devamının sağlanacağına inanıyoruz.’

• DSC_0051.JPG
  • S5004640.JPG